Skip to main content

NIEUWSBERICHT SHWE
Wierden, April 2024

 

REGGEWOON VRAAGT MAXIMAL HUURVERHOGING OP 1 JULI

Tot teleurstelling van de huurdersorganisatie SHWE vraagt Reggewoon per 1 juli de maximale huurverhoging. Dat betekent dat veel huurders een huurverhoging krijgen van 5,3% gaan krijgen. De SHWE had Reggewoon het advies gegeven de huurverhoging te beperken tot het inflatiecijfer van 2023 die circa 1,8% lager ligt. Reggewoon behoort tot de vermogendste woningcorporaties van Nederland.

De verhuurders van sociale huurwoningen, de woonbond, de VNG en het ministerie hebben in 2022 een akkoord gesloten over de ontwikkelingen in de volkshuisvesting. Een van de afspraken betrof de jaarlijkse huurverhoging. De maximale verhoging in 2024 is gekoppeld aan de gemiddelde ontwikkeling van de CAO lonen minus 0,5%. En dat komt met 5,3% hoger uit dan de inflatie over 2023. (3,2% tot 3,9%).

Het leek de SHWE billijk de huurverhoging niet hoger te laten zijn dan de inflatie. Dat zou recht doen aan de kostenstijgingen waar Reggewoon mee te maken heeft. Dat heeft zij verwoord in een advies dat eind maart is afgegeven. Ondanks het grote vermogen van Reggewoon hebben zij er toch voor gekozen de maximale huurverhoging te gaan vragen.

Omdat voor 2025 eenzelfde situatie dreigt wil de SHWE plannen ontwikkelen om dit te voorkomen.

Mocht u naar aanleiding dit bericht vragen of interesse hebben dan kunt u contact opnemen met; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Namens het team van SHWE,

Jetty Smit

Voorzitster